Leaseleed

Auto financieren

Geplaatst op

En dan heb je de knoop doorgehakt en eindelijk die nieuwe auto gekocht die je al een tijdje op het oog had. Maar hoe ga je de auto financieren? Ga je lenen via de autodealer, of ga je toch online een lening afsluiten via de bank? In dit artikel gaan we hier verder op in.

WELKE LENING IS BETER?
Wil je geld lenen voor je nieuwe auto, dan heb je twee keuzes: of je sluit je lening af bij de bank of bij de autodealer.
Het verschil is dat bij het geld lenen bij de bank, je een persoonlijke lening aangaat. Je koopt de auto dan in één keer. En betaalt deze in (maandelijkse) termijnen terug met een vaste rente. Mocht je daar niet aan (kunnen) voldoen, dan wordt de auto eigendom van de bank. Het grote voordeel is dat de looptijd van de lening vast staat. Bij een persoonlijke lening heb je ook nog een betere onderhandelingspositie bij de dealer. Jammer genoeg moet je wel twee verschillende zaken regelen.
Leen je geld bij de autodealer, dan koop je je auto op afbetaling. Ondanks dat je als koper de koopprijs nog niet geheel betaalt hebt, ben je al wel de eigenaar van de auto. Het grote voordeel van lenen bij de dealer is dat alles op één plek geregeld is. Vaak kun je ook gebruik maken van een actie, bijvoorbeeld 0% rente of een aanbieding waarbij je alleen maar de eerste helft van de auto hoeft te betalen. Je onderhandelingspositie bij de dealer is wel een stuk zwakker: je kan vaak niet goed onderhandelen over de prijs en je krijgt met deze lening een soort huur-koopconstructie. Dat moet je maar net willen.

LENINGEN VERGELIJKEN
Voor beide opties is dus wat te zeggen. Je moet goed voor jezelf nagaan wat jij het prettigst vindt. Bij het financieren van een auto is het goed om offertes aan te vragen bij zowel de dealer als de bank.

Neem de tijd om je afwegingen te maken. En gebruik je gezonde verstand als je een lening af wil sluiten. En vergeet niet de welbekende slogan in overweging te nemen: geld lenen kost geld.
Succes met de keuzes die je aan het maken bent en geniet van je nieuwe auto!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden