Leaseleed

Alles wat je moet weten over het geven van een goede bijles

Geplaatst op

Of je nu al jaren bijles geeft of net begint, het is verstandig om stil te staan bij wat de beste methode is. Hoe lang moet je bijles bijvoorbeeld duren en hoe bouw je zoiets op? In deze blog lees je een aantal tips die je zullen helpen bij het geven van een goede bijles.

De leerling

Elke leerling is anders. Wat voor de ene leerling wel werkt, kan bij de volgende leerling totaal niet aanslaan. Het is dus belangrijk dat je de tijd neemt je leerling goed te leren kennen. Maar hoe kom je er dan achter welke methode bij welke leerling past? Begin met het samen maken van het huiswerk en observeer hoe de leerling te werk gaat. Op basis van de werkwijze van de leerling kun je bijsturen en kijken waar het beter kan.

Hoe lang moet een bijles duren?

Het is bewezen dat de gemiddelde concentratie duur tussen de 15 en 45 minuten ligt. Studeer dus samen met je leerling in korte blokken met pauzes van ongeveer 5 tot 10 minuten. Je hersenen hebben namelijk de tijd nodig om de informatie te verwerken. De ene leerling houdt het langer vol dan de andere, maar aan te raden is om je bijles niet langer dan 1,5 te laten duren.

Hoe bouw ik mijn les op?

Zoals in het kopje hierboven uitgelegd is de gemiddelde concentratie duur tussen de 15 en 45 minuten. Jonge kinderen kunnen zich minder lang concentreren dan oudere kinderen. Het is dus van belang om genoeg pauzes in te plannen tijdens de bijles: beweeg even en maak je hoofd leeg. Zorg dus dat je je les onderverdeeld in verschillende onderdelen. Voorbereiding is key!

Houd contact met de ouders

Het is voor de ouders heel fijn om even terug te koppelen hoe de bijles ging. Dit hoeft geen heel verslag te zijn maar voor de ouders is het prettig om te weten waar hun kind aan toe is en ze willen natuurlijk zien dat jouw lessen effectief zijn. Wanneer de ouders tevreden zijn zullen ze je ook aanraden bij andere ouders en kun je lekker aan de bak.

Ben je nou zelf op zoek voor hulp bij je scriptie of examentraining? Of je zoekt een goede bijles tutor voor je kind? Kijk hier voor bijles in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden