Leaseleed

Alle voordelen van elektrisch leasen

Geplaatst op

De opkomst van elektrische auto’s gaat hard, steeds meer mensen zien er de voordelen voor in. Niet alleen de verkoop groeit enorm, maar ook worden er steeds meer auto’s elektrisch geleased. Elektrisch leasen brengt dan ook diverse voordelen met zich mee, voor onder meer de portemonnee maar ook zeker voor het milieu. Gelukkig spelen diverse leasemaatschappijen daar nu slim op in door het aanbod voor elektrisch leasen flink te verhogen. Als je elektrisch gaat leasen brengt dit de volgende voordelen met zich mee.

Gratis stockfoto met auto, automobiel, automotive

Bijtelling

De bijtelling voor elektrische leaseauto’s liggen een stuk lager dan voor andere auto’s. In 2020 geldt voor elektrisch leasen een bijtelling van 8%. Dit is fors minder dan bij auto’s die wel CO2 uitstoten. Voor auto’s die dit nog wel doen is dit percentage in 2020 maar liefst 22%. Dit levert je dus een flink voordeel op. De 8% bijtelling voor elektrisch leasen geldt voor een maximum van € 45.000. Dit is niet het enige voordeel voor de portemonnee, je hoeft namelijk ook geen aanschafbelasting of wegenbelasting te betalen wanneer je een leaseauto voor 2021 aanschaft. Maandelijks zorgt dit dus voor een groot voordeel in je portemonnee.

Accu

Voor veel mensen is een elektrische auto een overweging waarbij de accuradius een grote rol speelt. Zeker wanneer je van plan bent om vaak grote afstanden af te leggen met de auto is dit iets waar je op moet letten. Gelukkig gaan de ontwikkelingen momenteel erg snel en zijn er continue verbeteringen op dit gebied. De gegeven accuradius is een schatting en deze dien je dan ook niet als harde grens te zien. Het type accu in de auto bepaald hoe snel de auto weer volledig opgeladen is. Dit wordt daarnaast ook bepaald door het type laadpaal waar aan je de auto zet.

Voordelen voor het milieu

Misschien wel het grootste voordeel van elektrisch rijden is dat de impact voor het milieu een stuk lager is. In tegenstelling tot normaal zakelijk leasen zorgt de elektrische auto voor geen CO2 uitstoot. Hiermee zorg je jaarlijks voor een grote vermindering van de belasting van de aarde. Tel daarbij op dat je geen benzinekosten meer hoeft te betalen en ervaar zelf de voordelen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden