Leaseleed

Aandelenlease problemen

Geplaatst op

U heeft aandelenlease overeenkomst afgesloten, maar er is helaas iets mis gegaan? Bent u met een restschuld komen te zitten. Erg vervelend voor maar laat het er vooral niet bij zitten. Vaak komt het risico te liggen bij uzelf te liggen en niet de handelende partij, die voor u belegt. Toch kunnen tal van zaken niet in lijn zijn geweest met de regels die de wetgever hier omtrent heeft bedacht.

Zorgplicht

Hierbij moet u denken aan een bijzondere zorgplicht die een financiële instelling heeft. Als zij nalatig zijn geweest in het bekijken van uw situatie, zou u door hun toedoen een onaanvaardbaar financieel risico hebben gelopen. Sinds 2001 is deze zorgplicht van kracht. Mocht u dus vermoeden dat er niet goed naar u is geluisterd bij het afsluiten van een dergelijke overeenkomst dan is het zaak om een goed onderlegde jurist naar het geval te laten kijken. U zou eens op advocatenkantoorzoeken.nl kunnen kijken om geschikte hulp in te schakelen.

Restschuld betalen

Daarnaast hangt er bij een aandelenlease overeenkomst dikwijls een grimmige sfeer. Banken en andere financiële instelling hebben namelijk grote vrijheid en daardoor grote macht over het hele spel. Zodra er dalende koersen zijn kocht banken nimmer effect op met uw geld, zodat er nooit een verlies leek te zijn. Toch ontstaat er aan het einde van de investeringsperiode een verlies, wat niet door het investeren kon gebeuren. Op deze manier werden mensen opgelicht. Of de bank maakte winst door dat ze met uw geld in de winst konden delen. Of er werd via een zogenaamde restschuld een fictieve winst gecreëerd. Ook in dit geval is het raadzaam om juridische hulp in te schakelen. Wederom is het raadzaam de juiste kennis in huis te halen met behulp van een jurist.

Hopelijk is het voor nu duidelijk geworden dat er een hoop haken en ogen aan een belegging kunnen zitten met een geleend geld. Wees altijd voorzichtig, maar als het fout gaat of dreigt te gaan, zorg dan voor de goed onderlegde juristen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden