Leaseleed

5 tips voor het runnen van een stichting

Geplaatst op

Wellicht ga jij binnenkort een stichting oprichten om jouw doelen te bereiken. Bij het bereiken van de doelen, moet je ervoor zorgen dat je stichting effectief en efficiënt is. Hier zijn 5 tips om dat mogelijk te maken.

1. Zorg dat je missie en visie duidelijk zijn

Als je het resultaat dat je voor de wereld wilt creëren niet duidelijk kunt definiëren, ben je niet gefocust genoeg. Als je eenmaal je doel hebt beschreven, moet je organisatie heel duidelijk zijn over hoe je je doelen specifiek gaat bereiken. Simpel gezegd, plan je werk en voer dit uit. Het plan moet duidelijk, beknopt en haalbaar zijn. Maak een to do-lijst en een bijbehorende tijdlijn die je in staat stelt om je cijfers te halen. Specificeer de middelen die je nodig hebt en de metriek die je zult gebruiken om je prestaties te controleren.

2. Zeg niet overal ja tegen

Er is nooit genoeg tijd, talent of geld om alles te doen wat een organisatie wil doen. Terwijl je flexibel en opportunistisch wilt zijn in het naar voren brengen van nieuwe ideeën, is het belangrijkste hulpmiddel in je gereedschapskist het woord nee. Het is van cruciaal belang om gedisciplineerd genoeg te zijn om alleen ja te zeggen tegen cruciale ideeën. Dit betekent dat je soms nee moet zeggen tegen je bestuur, medewerkers, belangrijke donateurs en zelfs familie en vrienden die je goede ideeën aanreiken die je van je taak afhouden. Je hebt een dikke huid nodig om zo vaak nee te zeggen, vooral als het betekent dat je nee moet zeggen tegen de mensen die om je team geven en productief zijn. Je moet jezelf en je team echter gericht houden op het realiseren van resultaten.

3. Perfectie is de vijand van het goed genoeg

Als je eenmaal je gerichte goede ideeën hebt geïmplementeerd, laat je verlangen naar perfectie niet in de weg staan van het bereiken van solide prestatiemetingen. Goede resultaten op een goed plan zijn altijd sneller, efficiënter en effectiever dan perfectie. Perfectie is te langzaam om te bereiken in een snelle 24/7 omgeving.

4. Werk achteruit vanaf de finishlijn

Bepaal het doel dat je wilt bereiken, en werk dan je plan en tijdlijn achterstevoren uit vanaf je doel. Als je met de tijd, het talent en de schat die je hebt niet aan je eindstreep van de overwinning kunt komen ga dan terug naar de tekentafel en beschrijf je plan opnieuw.

5. Wees een leider

Een echte leider besteedt het overgrote deel van zijn tijd aan dingen die alleen hij zelf kan doen. Deze les is een van de moeilijkste voor leiders om te volgen, want als je de baas bent, is het erg verleidelijk om de dingen te doen die het makkelijkst bij je komen en/of het leukst zijn. Maar je moet je eigen rol uitzoeken en hoe je het beste je tijd kunt maximaliseren. De rest moet worden gedelegeerd aan anderen die andere rollen kunnen spelen. Daarnaast moet een leider een van de hardste medewerkers van het team zijn. Je moet het goede voorbeeld geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over leasen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ leaseleed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden